Ρωσία: Να τηρηθούν οι κανόνες ναυσιπλοϊας στην περιοχή του Nord Stream-2

Ρωσία: Να τηρηθούν οι κανόνες ναυσιπλοϊας στην περιοχή του Nord Stream-2


Εντείνονται οι ανησυχίες για την κατασκευή του έργου

 

Η Ρωσία αναμένει «να τηρηθούν αυστηρά» όλοι οι κανόνες που διέπουν την ασφάλεια των διελεύσεων στην θάλασσα, στην θαλάσσια περιοχή στην οποία κατασκευάζεται ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream-2 δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό, σε μια στιγμή που εντείνονται οι ανησυχίες για την κατασκευή του έργου.
«Φυσικά, ξεκινάμε από το ότι όλοι οι αντίστοιχοι κανόνες της ναυσιπλοΐας θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά», δήλωσε ο Γκρουσκό στο πρακτορείο TASS.

«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι το έργο αυτό ανταποκρίνεται στα συμφέροντα ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, και θα αντιμετωπισθεί με τον τρόπο που πρέπει και όχι με εκείνο που προσπαθεί να επιβάλει στους Ευρωπαίους η Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Γκρουσκό.

Παράλληλα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Μόσχα είναι πεπεισμένη για το ότι το έργο της κατασκευής του αγωγού θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021 και ελπίζει ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε ενέργειες παρεμπόδισης της κατασκευής του αγωγού, ο οποίος τόνισε ότι θα αποτελέσει ένα σύμβολο της ισχυρής και υγιούς ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Nord Stream 2 AG, διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, είχε ανακοινώσει χθες ότι παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιούνται εργασίες τοποθέτησης του αγωγού.

Ο Αντρέι Μίνιν, βασικό στέλεχος της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG είχε δηλώσει ότι το έργο έχει γίνει στόχος «συστηματικών προκλήσεων από ξένα πολεμικά και μη πλοία», και πως οι ενέργειες αυτές έχουν προκλητικό χαρακτήρα και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον αγωγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ