ΗΠΑ: Στο 3,2% βρέθηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

ΗΠΑ: Στο 3,2% βρέθηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal υπολόγισαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο

Στο 3,2% μειώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, καθώς μείωση σημείωσαν και οι τιμές της βενζίνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας – η τάση εμφανίστηκε για τον Νοέμβριο και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal υπολόγισαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και 3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό θα αντιπροσώπευε μια επιβράδυνση από τη μηνιαία άνοδο 0,4% του Σεπτεμβρίου και την ετήσια αύξηση της τάξεως του 3,7%.

Αυτοί οι οικονομολόγοι πίστευαν επίσης ότι οι αποκαλούμενες βασικές τιμές, οι οποίες εξαιρούν τα ευμετάβλητα είδη τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκαν 0,3% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 4,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το μηνιαίο κέρδος θα ήταν περίπου το ίδιο με τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο και ταχύτερο από τις πιο μέτριες αναγνώσεις νωρίτερα το καλοκαίρι. Η εκτιμώμενη ετήσια αύξηση του Οκτωβρίου θα αντιστοιχεί στην άνοδο του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ