Στα 120 δισεκ. δολάρια υπολογίζονται οι ζημιές από φυσικές καταστροφές φέτος

Στα 120 δισεκ. δολάρια υπολογίζονται οι ζημιές από φυσικές καταστροφές φέτος

Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ανέρχονται σε περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια (109 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με εκτίμηση του παγκόσμιου αντασφαλιστικού ομίλου Swiss Re, καθώς οι καταιγίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες διόγκωσαν το λογαριαμό των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022, όταν οι ζημιές είχαν ανάλθει σε περίπου 123 δισεκ. δολάρια, ενώ αντίθετα οι ζημιές που καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες αυξήθηκαν κάπως, στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, από 48 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή τoυ ο ελβετικός αντασφαλιστικός όμιλος.

Η πιο δαπανηρή φυσική καταστροφή ήταν ο σεισμός που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Οι οικονομικές απώλειες υπολογίζονται σε 34 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τα έξοδα για τους ασφαλιστές να φθάνουν τα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Swiss Re, η οποία ασφαλίζει τους ασφαλιστές.

Ωστόσο οι καταιγίδες και τα μετεωρολογικά φαινόμενα που συνδέονται μ' αυτές, μεταξύ των οποίων το χαλάζι, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι άνεμοι και οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, ήταν τα φαινόμενα που αύξησαν περισσότερο το λογαριασμό των ασφαλιστών.

Τα φαινόμενα αυτά αντιπροσώπευσαν σχεδόν το 70% των ζημιών που καλύφθηκαν, με το λογαριασμό των ασφαλιστικών εταιρειών να φθάνει τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ