Bank of America: Tα έσοδα από τόκους εκτοξεύθηκαν κατά 25% στο α’ τρίμηνο

Bank of America: Tα έσοδα από τόκους εκτοξεύθηκαν κατά 25% στο α’ τρίμηνο

Καλύτερα των προσδοκώμενων αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Bank of America στο α’ τρίμηνο του 2023, με τα έσοδα να λαμβάνουν ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 0,94 δολάριο ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων περί 0,82 δολαρίου ανά μετοχή. Τα έσοδα, ταυτόχρονα, καθορίστηκαν σε 26,3 δισ. δολάρια έναντι των προβλέψεων περί 25,1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του τραπεζικού κολοσσού, τα έσοδα από τόκους εκτοξεύθηκαν κατά 25% στο α’ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 14,4 δισ. δολάρια, χάρη στις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.

«Κάθε τμήμα πήγε καλά, καθώς αυξήσαμε τη βάση των πελατών και τον οργανικό αριθμό των λογαριασμών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μπράιαν Μόινιχαν. «Τα αποτελέσματα αντανακλούν το πώς η πολυετής δέσμευση για υπεύθυνη ανάπτυξη βοήθησαν τη σταθερότητα σε ένα διαρκώς εναλλασσόμενο περιβάλλον».

Τα έσοδα εκτός τόκων, την ίδια ώρα, διευρύνθηκαν κατά μόλις 1% και ανήλθαν σε 11,8 δισ. δολάρια, ως απόρροια των υψηλότερων πωλήσεων και των εσόδων από trading.

Όσον αφορά τις προβλέψεις, το επίμαχο ποσό καθορίστηκε σε 931 εκατ. δολάρια, παραμένοντας σε προ-πανδημίας επίπεδα.

Στον απόηχο των παραπάνω μεγεθών, η μετοχή της Bank of America ενισχύεται κατά 2%, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Από τις αρχές του έτους, ωστόσο, χάνει τουλάχιστον 9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ