Υπολογίστε μόνοι σας τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ

Πώς φουσκώνει η χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση - Το κρυφό χαράτσι της αποχέτευσης και η επίπτωση από το πάγιο και τον ΦΠΑ

Υπολογίστε μόνοι σας τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ

Ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ μπορεί να φουσκώσει απότομα αν η κατανάλωση νερού ξεπεράσει κάποια όρια. Δεν είναι μόνο το κόστος του νερού αλλά και το τέλος αποχέτευσης που μπορεί να στείλει τη χρέωση στα ουράνια. 

Ο μαθηματικός τύπος βάσει του οποίου υπολογίζεται ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ προϋποθέτει εξοικείωση καθώς είναι αρκετά πολύπλοκος:

1. Υπάρχει κλίμακα υπολογισμού του κόστους του νερού που καταναλώνετε. Όσο μεγαλύτερη η κατανάλωση, τόσο ανεβαίνει και το κόστος ανά κυβικό. Για την ακρίβεια δεν ανεβαίνει. Εκτοξεύεται καθώς από ένα όριο και πάνω, ένα κυβικό μπορεί να είναι έως και... 9 φορές ακριβότερο.

2. Όσο μεγαλύτερο είναι το κόστος του νερού, τόσο μεγαλώνει και το κόστος της αποχέτευσης το οποίο υπολογίζεται με αναλογικό συντελεστή 75% επί του κόστους κατανάλωσης του νερού

3. Η ζημιά ολοκληρώνεται με τον ΦΠΑ ο οποίος είναι 13% μόνο για το νερό που πίνουμε. Για την αποχέτευση (αλλά και για το πάγιο που επιβάλλει η ΕΥΔΑΠ) φτάνει στο 24%.

Όλα αυτά συνοψίζονται στο εργαλείο του fpress.gr:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ