Στρατούλης:«Η κυβέρνηση δεν συζητά νέες μειώσεις σε κύριες και τις επικουρικές συντάξεις»

Στρατούλης:«Η κυβέρνηση δεν συζητά νέες μειώσεις σε κύριες και τις επικουρικές συντάξεις»
Ο Δημήτρης Στρατούλης, με επιστολή που διαβίβασε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και εξηγεί στο Γερμανικό Κοινοβούλιο ότι η μέση κύρια σύνταξη διαμορφώνεται στα 664,69 ευρώ, ενώ η επικουρική στα 168, 40 ευρώ.

Απάντηση στην επιχειρηματολογία των «θεσμών» για υψηλές συντάξεις στη χώρα μας έδωσε, σήμερα (4/05/2015), ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Συγκεκριμένα, απέστειλε στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο, με αφορμή σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας, αναλυτικά στοιχεία για το ύψος της ισχύουσας μέσης σύνταξης στην Ελλάδα, τα οποία αποτυπώνουν με σαφήνεια την εικόνα των συνταξιοδοτικών παροχών της χώρας. Από τα στοιχεία, προκύπτει ότι η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται σε 664,69 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική σύνταξη φτάνει έως και τα 168,40 ευρώ.

«Τα στοιχεία που καταγράφονται στην επισυναπτόμενη επιστολή αποδεικνύουν περίτρανα, ότι τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των θεσμών, αναφορικά με το ύψος των συντάξεων στην Ελλάδα , είναι ανυπόστατα και δεν έχουν καμία απολύτως βάση», σημειώνει ο Δ.Στρατούλης και προσθέτει ότι «για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση δεν συζητά με τους θεσμούς νέες μειώσεις σε κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές, καθώς οι συντάξεις έχουν υποστεί κατεδάφιση, λόγω των πεπραγμένων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ