Πώς θα ρίξετε το κόστος του ρεύματος τον Δεκέμβριο ακόμη και στα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Με τον υδράργυρο να υποχωρεί σταδιακά, ανοίγει παράθυρο για λογαριασμούς ρεύματος αντίστοιχους με τα προ κρίσης επίπεδα.

Πώς θα ρίξετε το κόστος του ρεύματος τον Δεκέμβριο ακόμη και στα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος στην τιμή των 14 λεπτών ανά κιλοβατώρα "όλα πληρωμένα"; Δηλαδή και ΦΠΑ και συμπληρωματικές χρεώσεις και το αντίτιμο για την κατανάλωση του ρεύματος. Αυτό προκύπτει από το σύστημα υπολογισμού των χρεώσεων που αποτυπώνονται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με εξαίρεση φυσικά τα δημοτικά τέλη. Προσοχή όμως: τα 14 λεπτά είναι το "κάτω όριο". Η χρέωση μπορεί να ανέβει ακόμη και στα 24 λεπτά. Από τι εξαρτάται το τελικό ποσό; Μα φυσικά από τον πάροχο που θα διαλέξετε. Μετά και την ανακοίνωση των επιδοτήσεων που φυσικά δεν κυμαίνονται ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξετε αλλά ανάλογα με την κατανάλωση, το τοπίο είναι ξεκάθαρο και το εργαλείο του fpress.gr υπολογίζει τις χρεώσεις για λογαριασμό σας. 

Από την 1η στιγμή που οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, προέκυψε το "άνοιγμα" της ψαλίδας από πάροχο σε πάροχο. Σε επίπεδο λιανικής, υπήρχε εταιρεία που ανακοίνωσε χρέωση 0,38 ευρώ (κατά κύριο λόγο η ΔΕΗ) και άλλοι πάροχοι που κατέβασαν τις χρεώσεις ακόμη και στα 0,28 ευρώ. Έτσι, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων που εξαρτώνται από την κατανάλωση, τα νοικοκυριά που καταναλώνουν έως και 500 κιλοβατώρες τον μήνα, θα χρεωθούν (τελική τιμή) προς 14 έως 24 λεπτά. Για μεγαλύτερες καταναλώσεις, οι τελικές χρεώσεις είναι μεγαλύτερες καθώς οι επιδοτήσεις για τις μεγάλες καταναλώσεις είναι μικρότερες για ακόμη έναν μήνα.

Το εργαλείο του fpress.gr υπολογίζει τον τελικό λογαριασμό. Θα ορίσετε μόνο την τιμή κιλοβατώρας που σας δίνει ο πάροχός σας και τον όγκο της κατανάλωσης. Όλοι οι υπολογισμοί θα γίνουν αυτόματα καθώς το εργαλείο έχει επικαιροποιηθεί με τις επιδοτήσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ