Οι τελικές αποφάσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή – Υπολογίσετε την δόση και το «κούρεμα»

Οι τελικές αποφάσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή – Υπολογίσετε την δόση και το «κούρεμα»

«Κλείδωσε» το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλών που απορρέουν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν εμφανιστεί τα ποσά στο Taxis και οι επαγγελματίες θα έχουν χρονικό περιθώριο έως το τέλος Ιουλίου να αποφασίσουν αν θα πληρώσουν το χρέος εφάπαξ για να πάρουν την πρόσθετη έκπτωση του 15% ή στις δόσεις οι οποίες θα αυξηθούν σε 96 και θα παραμείνουν άτοκες.

Δεδομένου ότι τον Ιούλιο είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες της πρώτης αύξησης επιτοκίου, το να δίνει το δημόσιο δυνατότητα άτοκου δανεισμού (σ.σ έμμεσου δανεισμού καθώς στην πραγματικότητα μιλάμε για χρήματα που έχουν ήδη δοθεί και τώρα πρέπει να επιστραφούν) συνιστά μεγάλη διευκόλυνση γι’ αυτό και είναι ένα ερώτημα αν θα υπάρξει κάποιος που θα επιλέξει την εφάπαξ καταβολή του ποσού της οφειλής προκειμένου να εκμεταλλευτεί αυτό το πρόσθετο κούρεμα του 15%. Όλα είναι θέμα υπολογισμών και ταμειακών αναγκών του επαγγελματία ή της επιχείρησης. Προφανώς, η απόφαση δεν θα ληφθεί σε ομαλές συνθήκες. Τα έξοδα λειτουργίας έχουν ανέβει λόγω του πληθωριστικού κύματος, επίκειται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το νέο έτος ενώ ο Ιούλιος είναι μήνας πολλαπλών φορολογικών υποχρεώσεων (εισόδημα, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και επιστρεπτέα).

Για να επιλέξει ο κάθε επαγγελματίας το τι θα πράξει, θα πρέπει να ξέρει ποια θα είναι η μηνιαία δόση που θα πρέπει να πληρώνει για τα επόμενα 8 χρόνια ή το ποιο θα είναι το ποσό που θα πρέπει να εκταμιεύσει «εδώ και τώρα» για να εξοφλήσει πλήρως. To εργαλείο κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς και το μόνο που χρειάζεται είναι να αναγράψετε τα αρχικά ποσά δανεισμού αλλά και το ποιες ήταν οι οικονομικές επιδόσεις του 2020 (σ.σ αυτά που αποτυπώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2021) καθώς βάσει αυτών κρίνεται και το τελικό ποσοστό του κουρέματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ