Βήμα-βήμα η ρύθμιση των οφειλών στην εφορία -Υπολογίστε μόνο σας τη δόση με βάση το τελικό σχέδιο

Πώς θα κουρέψετε τις προσαυξήσεις, πόσα θα πληρώνετε κάθε μήνα

Βήμα-βήμα η ρύθμιση των οφειλών στην εφορία -Υπολογίστε μόνο σας τη δόση με βάση το τελικό σχέδιο

Έτοιμο το εργαλείο του fpress.gr για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στην εφορία. Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου αποκαλύφθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και πλέον μπορείτε να κάνετε εύκολα τους υπολογισμούς σας πριν ανοίξει η πλατφόρμα της εφορίας. 

Στο εργαλείο του fpress.gr θα δείτε τρεις διαφορετικές ενότητες:

1. στην πρώτη ενότητα (υπολογισμός δόσης), θα δηλώσετε μόνο το ατομικό σας εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών σας (ένα, δύο, τρία ή περισσότερα) και το σύνολο της οφειλής σας (άθροισμα φόρων και προσαυξήσεων). Θα υπολογιστεί αυτόματα ο αριθμός των δόσεων που δικαιούστε, το επιτόκιο βάσει του οποίου θα τοκιστεί το ποσό που θα ρυθμίσετε, η μηνιαία δόση και το ποσό που θα καταβάλλετε μέχρι να ολοκληρωθεί η ρύθμιση.

2. στην δεύτερη ενότητα (διαχείριση προσαυξήσεων) σας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσετε τα διαφορετικά σενάρια κουρέματος των προσαυξήσεων. Προηγουμένως, θα πρέπει να δηλώσετε το ποσοστό του συνολικού σας χρέους που αντιστοιχεί σε προσαυξήσεις; Είναι το 50%, το 60%, λιγότερο ή περισσότερο; Το εργαλείο θα "μοιράσει" το χρέος σε οφειλές από φόρους και προσαυξήσεις και θα υπολογίσει με βάση το σενάριο που θα επιλέξετε το ποσό της νέας δόσης, το αναμορφωμένο ύψος του χρέους και φυσικά το ποσό που θα καταβάλλετε μέχρι να τελειώσετε τη ρύθμιση. Τα σενάρια, όπως προκύπτει και από το νομοσχέδιο είναι τα εξής:

1. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 10%

2. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 15%

3. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 25%

4. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 35%

5. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 45%

6. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 55%

7. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 75%

8. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85%

9. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 90%

10. Κούρεμα προσαυξήσεων κατά 100%

3. στην 3η ενότητα δημοσιεύεται η κλίμακα βάσει της οποίας προκύπτει το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει κάποιος κάθε χρόνο στην εφορία έτσι όπως προκύπτει με βάση το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών. Θα δείτε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των παιδιών, τόσο ευνοϊκότερη γίνεται η κλίμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ