UBS: Ολοκλήρωση του deal με την Credit Suisse έως τις 12 Ιουνίου

UBS: Ολοκλήρωση του deal με την Credit Suisse έως τις 12 Ιουνίου

Η UBS Group AG αναμένει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse Group AG έως τις 12 Ιουνίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας τη Δευτέρα.

Το κλείσιμο της συμφωνίας εξακολουθεί να υπόκειται σε ορισμένες εκκρεμούσες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι μετοχές της Credit Suisse θα διαγραφούν από το χρηματιστήριο της Ελβετίας στις 13 Ιουνίου και από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 12 Ιουνίου.

Οι μέτοχοι της Credit Suisse θα λάβουν από μία μετοχή της UBS για κάθε 22,8 μετοχές της Credit, ενώ όλα τα ανεξόφλητα χρεόγραφα της Credit Suisse θα γίνουν υποχρεώσεις της UBS.

Η UBS είχε αρχικά ανακοινώσει ότι η εξαγορά της μικρότερης αντίπαλης -μέχρι πρότινος- τράπεζας, θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Ωστόσο, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η UBS και η ελβετική κυβέρνηση εξακολουθούν να διαπραγματεύονται τους ακριβείς όρους της κρατικής εγγύησης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (9,9 δισεκατομμύρια δολάρια) για ζημίες που μπορεί να υποστεί η τράπεζα, όπως ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg News.

Η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse νωρίτερα φέτος με την υποστήριξη της ελβετικής κυβέρνησης, εν μέσω φόβων ότι η μικρότερη, προβληματική και ανταγωνιστική τράπεζα οδεύει προς την πτώχευση. Η UBS ανακοίνωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να καθυστερήσει πέραν της 25ης Ιουλίου τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου προκειμένου να έχει αρκετό χρόνο από το κλείσιμο της συμφωνίας για να παρέχει ολοκληρωμένος και συνδυαστικές οικονομικές καταστάσεις.

Η UBS ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει μείωση των περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse περίπου κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια και επίσης εκτίμησε ότι οι νομικές υποχρεώσεις μπορεί να κοστίσουν έως και 4 δισ. δολάρια σε 12 μήνες. Ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι μπορεί να έχει εκτιμώμενο κέρδος 34,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως αποτέλεσμα της εξαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ