HSBC: θα πληρώσει 75 εκατ. δολάρια σε ποινές για τη διευθέτηση των χρεώσεων CFTC στις ΗΠΑ

 HSBC: θα πληρώσει 75 εκατ. δολάρια σε ποινές για τη διευθέτηση των χρεώσεων CFTC στις ΗΠΑ

Η HSBCA Bank USA, η HSBC Bank Plc και η HSBC Securities παραδέχθηκαν χρεώσεις που σχετίζονται με αστοχίες τήρησης αρχείων και εποπτείας και συμφώνησαν να πληρώσουν 30 εκατομμύρια δολάρια για να τις διακανονίσουν,

 

 

Οι μονάδες της HSBC Holdings συμφώνησαν να καταβάλουν 75 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσουν τις χρεώσεις της Επιτροπής Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων στις ΗΠΑ (CFTC) που σχετίζονται με παραπλανητικές συναλλαγές και αστοχίες τήρησης αρχείων, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή την Παρασκευή.

Η HSBC Bank USA συμφώνησε να καταβάλει αστική ποινή 45 εκατομμυρίων δολαρίων για παραπλανητικές συναλλαγές σε σχέση με ανταλλαγές, πλαστογραφίες και αστοχίες τήρησης αρχείων, ανέφερε η CFTC.

Η HSBCA Bank USA, η HSBC Bank Plc και η HSBC Securities παραδέχθηκαν χρεώσεις που σχετίζονται με αστοχίες τήρησης αρχείων και εποπτείας και συμφώνησαν να πληρώσουν 30 εκατομμύρια δολάρια για να τις διακανονίσουν, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε ξεχωριστή δήλωση.

"Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήσαμε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση των διαδικασιών συμμόρφωσής μας και εργαστήκαμε επιμελώς για να διατηρήσουμε τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματικής συμπεριφοράς σε ολόκληρο τον οργανισμό μας", δήλωσε εκπρόσωπος της HSBC στο Reuters.

Οι ρυθμιστικές αρχές διαπίστωσαν ότι οι traders της HSBC εμπλέκονταν σε χειραγωγικές και παραπλανητικές συναλλαγές σε ανταλλαγές επιτοκίων και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επόπτες των τραπεζών γνώριζαν τη συμπεριφορά και σε μία περίπτωση ένας ανώτερος διευθυντής διεύθυνε την παράνομη ενέργεια, ανέφερε η CFTC.

Η HSBC δεν παραδέχτηκε ούτε αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες φέρεται να έλαβαν χώρα από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2016.

Η HSBC απέτυχε επίσης να εμποδίσει τους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων στελεχών και του προσωπικού συμμόρφωσης, να συζητούν για την εργασία μέσω προσωπικού μηνύματος κειμένου και WhatsApp, δήλωσε η CFTC. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καταδίκασε την HSBC με πρόστιμο για σχετικές χρεώσεις την Πέμπτη.
Οι ρυθμιστικές αρχές στοχεύουν εγγεγραμμένους αντιπροσώπους για χρήση προσωπικών συσκευών, λέγοντας ότι η αποτυχία διατήρησης αρχείων μπορεί να εμποδίσει την επίβλεψη και τις έρευνες για πιθανές παρανομίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ