Τράπεζα Πειραιώς: Τέταρτη δόση 300 εκατ. από το ΤAA - Διαχείριση πόρων συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Τέταρτη δόση 300 εκατ. από το ΤAA - Διαχείριση πόρων συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ

Την τέταρτη δόση κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έλαβε η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας απορροφήσει τα κεφάλαια που της έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα. Πλέον η Τράπεζα έχει αναλάβει τη διαχείριση πόρων συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη προχωρήσει σε χρηματοδότηση 35 επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους 2,46 δισ. ευρώ, αξιοποιώντας πόρους του ΤΑΑ ύψους 700 εκ. ευρώ και κεφάλαια της τράπεζας ύψους 580 εκ. ευρώ. Σημειώνεται πως άνω του 55% των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας από την Τράπεζα Πειραιώς, είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ παράλληλα το πρόγραμμα αξιοποιήθηκε με έμφαση στη στήριξη έργων με χαρακτήρα Πράσινης Μετάβασης – συνολικής ισχύος άνω των 300 MW – και Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Εξωστρέφειας. Οι επενδύσεις υλοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με έμφαση στην Περιφέρεια, όπως σημειώνει η Τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση.

Στρατηγική στόχευση είναι η χρηματοδότηση επιχειρήσεων με αναπτυξιακό όραμα, εξωστρεφή χαρακτήρα και καινοτόμα επενδυτικά σχέδια, στο πλαίσιο των βασικών πυλώνων του ΤΑΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, «για την υποστήριξη των δράσεων του Ταμείου, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία για την άμεση αξιολόγηση και υλοποίηση των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της εθνικής μας οικονομίας, με σαφές αποτύπωμα στην Πράσινη Μετάβαση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της χώρας.»

Ο κ. Θεόδωρος Τζούρος, Chief Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας εντάξει τη βέλτιστη χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην στρατηγική της ως σημαντική προτεραιότητα, συμβάλλει εξ αρχής στην ταχεία και δυναμική αξιοποίηση των κεφαλαίων του, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας. Αποτέλεσμα των προσπαθειών των εξειδικευμένων στελεχών της Τράπεζας, αλλά και της συνεργασίας με το Ελληνικό Δημόσιο και τις υπηρεσίες του Ταμείου Ανάκαμψης είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε την τέταρτη δόση κεφαλαίων του Ταμείου, έχοντας πλέον υπό διαχείριση πόρους 1 δισ. ευρώ, καθώς σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους η Τράπεζα έχει υλοποιήσει χρηματοδοτικές συμβάσεις που προσεγγίζουν τα 700 εκ. ευρώ. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε στη συνέχιση της προσπάθειας για τη στήριξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εθνικό ή ευρωπαϊκό εργαλείο προς όφελος των πελατών μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ