Γ. Οικονόμου: Στη ΔΕΘ θα ανακοινωθούν μέτρα προστασίας από το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

Γ. Οικονόμου: Στη ΔΕΘ θα ανακοινωθούν μέτρα προστασίας από το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

Ο πρωθυπουργός θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο - Θορυβημένη η κυβέρνηση από το τις ανατιμήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Το επερχόμενο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος έχει θορυβήσει την κυβέρνηση η οποία επεξεργάζεται δέσμη μέτρων προστασίας των πιο ευάλωτων νοικοκυριών της χώρας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για αντισταθμιστικές πολιτικές για το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων για όσο καιρό κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών.

Όπως εξήγησε, παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία για τις αυξήσεις και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει κατά νου ότι εξελίξεις ή πράγματα που μπορεί έστω και έμμεσα να μειώσουν το εισόδημα των πολιτών δεν πρέπει να είναι εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων της.

«Γνωρίζει ο κόσμος ότι έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει και πόσο η καθημερινότητα τον απασχολεί. Η κυβέρνηση έχει στηριξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά με πάρα πολλά χρήματα το προηγούμενο διάστημα. Η καθημερινότητα του πολίτη, το εισόδημά του είναι στην ατζέντα μας», είπε διαβεβαιώνοντας ότι «αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά. Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το φαινόμενο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά εκτός της ατζέντας στο υπουργικό, κυρίως στη ΔΕΗ, γιατί είναι κρίσιμο, μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας, νοικοκυριά επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά», συνέχισε.

Αναφρόμενος στην πηγή των αυξήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή «έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ‘φωτιά’ σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ