Τραπεζική ανάκαμψη στο ΧΑ, ανόδου συνέχεια για ΚΡΙ ΚΡΙ και η... προσγείωση της ανάπτυξης από την ΤτΕ

Τραπεζική ανάκαμψη στο ΧΑ, ανόδου συνέχεια για ΚΡΙ ΚΡΙ και η... προσγείωση της ανάπτυξης από την ΤτΕ

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, επιβεβαιώνει τον «πληθωρισμό της απληστίας» από την πλευρά των επιχειρήσεων

Σήμερα ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα 2023 η ΔΕΗ- με εσπευσμένες αγορές έως τα 11,94 ευρώ επιχείρησαν ορισμένοι να προεξοφλήσουν την θετική έκπληξη για την οποία από χθες το πρωί σας προϊδέασε το fpress.

Οι 4 συστημικές...

Ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνεδρίαση. Από πολλές απόψεις, καθώς η long επέστρεψαν εμφατικά. Με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο η αντίδραση, και με το πρώτο πακέτο για 696 χιλ. μτχ της Πειραιώς στα 3,755 ευρώ (στις 10.55΄) να περνά το μήνυμα σε όσους γνωρίζουν πως να διαβάζουν τις λεπτομέρειες. Ακολούθησαν προσυμφωνημένες εντολές και στα 4 συστημικά χαρτιά, ένδειξη πως "μεγάλα πορτοφόλια" έπαιρναν θέσεις. Αποτέλεσμα; το άνετο 2,67% για τον κλαδικό δείκτη, με συναλλαγές σε Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank.

...και η OPTIMA

Σε νέα υψηλά η μετοχή της Optima Bank, μετά και την κάλυψη από την Pantelakis Securities. Η Pantelakis Securities αυξάνει την τιμή-στόχο για την Optima Bank στα 11 ευρώ από 10 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση overweight.Η Optima Bank είναι διαπραγματεύσιμη τώρα με έκπτωση σε σχέση με τις ομότιμες εταιρείες όσον αφορά το 2025 και δείκτη αποτίμησης P/E (4,9 φορές) και προσφέρει καλύτερη μερισματική απόδοση (7,1%), ενώ η αποτίμηση σε όρους P/TBV είναι με premium (0,9 φορές) που δικαιολογείται πλήρως από την ανώτερη αποδοτικότητα RoTE (21%).Είχε προηγηθεί (2/4) η Εθνική χρηματιστηριακή, ξεκινώντας κάλυψη για απόδοση μεγαλύτερη της αγοράς και τιμή-στόχο τα 10,4 ευρώ.Πλέον, στα 678 εκατ. η αποτίμηση, με ορισμένους στην αγορά να κάνουν λόγο για ένταξη ακόμη και στον FTSE25.

ΚΡΙ ΚΡΙ

Στις 21 Φεβρουαρίου η Eurobank Securities ξεκινούσε κάλυψη της ΚΡΙ-ΚΡΙ, με τιμή-στόχο τα 13,6 ευρώ (τότε τρέχουσα τιμή στα 10,35) με σύσταση για "αγορά". Θεαματική η χθεσινή αντίδραση για τη μετοχή κατά 6,42% στα 11,60 ευρώ. Χρηματιστές την απέδιδαν σε θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της διοίκησης με την Walmart. Το team Τσινάβου είναι γνωστό πως, είναι σε συζητήσεις με τον νούμερο ένα λιανέμπορα στον κόσμο, προκειμένου να τοποθετηθούν στα ράφια του κωδικοί της σειράς Greek Frozen Yoghurt.

AVAX

Απόλυτη ικανοποίηση στα κεντρικά της AVAX με την ολοκλήρωση (εκσκαφής) του πρώτου από τα πέντε χιλιόμετρα της νέας Γραμμής 4 της Αττικό Μετρό. Με άνοδο, σχεδόν, 6% το χαρτί στα 1,526 ευρώ. Διαψεύδοντας πανηγυρικά αρνητικά δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.

Εκτιμήσεις ΤτΕ

«Πάρτι» στην πλάτη της κατανάλωσης, με πρόσχημα την παγκόσμια κρίση λόγω του πολέμου της Ουκρανίας και τη διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, αποτυπώνει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας τον «πληθωρισμό της απληστίας» από την πλευρά των επιχειρήσεων. Η ΤτΕ τα λέει, το θέμα είναι εάν ακούνε αυτοί που πρέπει. Στο 2,3% προβλέπει τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2024 η ΤτΕ. Προσγειώνοντας-σταδιακά- τις φιλόδοξες προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου (όπως έχουν αναφερθεί άλλωστε στον προϋπολογισμό).

Γεύμα ΕΧΑΕ

Κοινή εκτίμηση όσων συναδέλφων παρέστησαν στο χθεσινό γεύμα-ενημέρωσης της ΕΧΑΕ, πως τουλάχιστον οι επιτελείς, ο Γιάννος Κοντόπουλος και το επιτελικό team έστω μας ενημερώνουν μία φορά στο 6μηνο. Οι "μπηχτές" που ειπώθηκαν χθες αφορούσαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 Πρόεδρος η Βασιλική Λαζαράκου- και από τον Δεκέμβριο του 2020 μέλος του δ.σ της Ευρωπαϊκής Αρχής- και ούτε μία ανοιχτή ενημέρωση των διαπιστευμένων. Τόσο φόρτο εργασίας έχουν στην Ιπποκράτους, που δεν προλαβαίνουν για έστω μία συνέντευξη-με ερωτήσεις κ.λ.π- το 6μηνο;

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ