Rotation κεφαλαίων μετά την Πειραιώς, το Helikon που έφυγε και τα by back από Μυτιληναίο και AEGEAN

Rotation κεφαλαίων μετά την Πειραιώς, το Helikon που έφυγε και τα by back από Μυτιληναίο και AEGEAN
Γ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Στο επίκεντρο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του Γ. Περιστέρη

Rotation κεφαλαίων μετά το placement της Πειραώς. Στο επίκεντρο ο όμιλος του Γ. Περιστέρη

Απελευθερώνεται ρευστότητα από το placement της Πειραιώς και εισρέει σε μετοχές εταιρειών που είχαν υποαποδώσει. Αυτή την εξήγηση έδιναν χρηματιστές μετά το χθεσινό θεαματικό τελευταίο ημίωρο, οπότε η μετοχή της Motor Oil αντέδρασε 5,82% στα 27,62 ευρώ (με συναλλαγές 98.420 τμχ) του group Mytilineos 3,40% στα 36,46 (με 303.000 τμχ), του ΟΤΕ με 1,77% στα13,80 (με 510.000 τμχ.) της Jumbo με 1,54% στα 26,34 (με 121.000 τμχ).

Ωστόσο, τις εντυπώσεις κέρδισε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εν μέσω φημών για επικείμενες μετοχικές εξελίξεις στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Με 5,72% στα 16,26 ευρώ η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (με 552.000 τμχ), με 7,23% στα 18,25 της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (με 719.000 τμχ). Να συνεκτμηθεί πως, σήμερα Παρασκευή είναι το triple witching (πρώτο του 2024), το rebalancing των FTSE/Russell και το βράδυ η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's. Mε την αγορά να πιθανολογεί ότι ο μεγαλύτερος/ισχυρότερος οίκοςθα αποδώσει την επενδυτική βαθμίδα.

HELIKON-ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Την... έκανε χωρίς κραδασμούς

Η αποχώρηση του Helikon από την Πειραιώς έκανε αίσθηση στην κοινότητα. Το ιταλικό fund είχε "χτίσει" ισχυρή μειοψηφική θέση στο μ.κ (με μέση τιμή κτήσης τα 1,14/μτχ) και παρείχε στήριξη στους σχεδιασμούς Μεγάλου για 2 και πλέον χρόνια. Αρχές της εβδομάδας με 2 ανακοινώσεις γνωστοποίησε την ελαχιστοποίηση της συμμετοχής του- μέσω του Helikon Long-Short Equity Fund- "ρίχνοντας" σημαντική προσφορά στην αγορά. Ωστόσο, σε μία-δύο συνεδριάσεις απορροφήθηκε σε τιμές έως τα 3,90 ευρώ και δίχως ιδιαίτερους κλυδωνισμούς ούτε για τη μετοχή-ούτε για τον κλάδο. Ενδειξη ωριμότητας και εμβάθυνσης, σύμφωνα με χρηματιστές οι οποίοι παρέπεμψαν σε παλαιότερες ανάλογες περιπτώσεις όταν η έξοδος ενόςfund με τόσο ισχυρή μειοψηφική θέση προκαλούσε τριγμούς στο χρηματιστήριο.

Mytilineos: Επεκτείνει το byback και ανεβάζει την τιμή

Η έκτακτη γενική συνέλευση που έχει συγκληθεί για τις 27 Μαρτίου, έχει μοναδικό θέμα τη χρονική επέκταση του προγράμματος επαναγοράς ως 10% των μετοχών της εταιρείας (κατέχει ήδη το 3,36%), αλλά με ανώτερο όριο τιμής τα 50 ευρώ ανά μετοχή, αντί 40 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Μήπως ο Ευάγγελος Mυτιληναίος, που δεν συνηθίζει να κάνει κινήσεις στην τύχη, έχει κάτι συγκεκριμένο στο νου του;

AEGEAN: Προς τι το buy back

Μία λεπτομέρεια που ενδεχομένως να κάνει την διαφορά στη συνέχεια: το 2023 η διοίκηση είχε αγοράσει/buy back μόλις 10.000 μτχ (μέση τιμή στα 9,5 ευρώ). Φέτος, από την αρχή του έτους πλησιάζουν τις 140.000 ( ! ) με μέση τιμή στα 12,5 ευρώ. Προς τι, όμως; θα πει κάποιος υπήρχε η εκκρεμότητα των warrants.

RealConsulting: Πάει για Κύρια αγορά;

Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή, με άνοδο 4,58% στα 3,88 ευρώ και συναλλαγές 27.990 τμχ. Στα 83,4 εκατ. η αποτίμηση της εταιρείας- που είναι στην ΕΝαλλακτική Αγορά. Στα χρηματιστηριακά γραφεία κάνουν λόγο για μετάταξη στην Κύρια Αγορά συνδυαστικά με τη διάθεση μειοψηφικού ποσοστού. Η διοίκηση του Νικολάου Βαρδινογιάννη- είχε προχωρήσει σε placement τον Φεβρουάριο 2022- .

================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ