Πετρέλαιο: «Ράλι» ανόδου για την τιμή του - Ενισχύθηκαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών

Πετρέλαιο: «Ράλι» ανόδου για την τιμή του - Ενισχύθηκαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής, οδήγησε σε εντυπωσιακή αύξηση των τιμών.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν σήμερα (Δευτέρα 3/4) οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απρόσμενη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και χωρών του ΟΠΕΚ+, να μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 1,1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, όπως ανέφερε νωρίτερα το fpress.gr.

Συγκεκριμένα, τα futures για το πετρέλαιο μπρεντ, πλησιάζουν το ρεκόρ της ημερήσιας ποσοστιαία ενίσχυσή τους εδώ και περίπου ένα χρόνο, με άνοδο 5,77% στην τιμή, στα 84,52 δολάρια το βαρέλι.

Κίνδυνος «πυρκαγιάς» στις τιμές των καυσίμων: Επιστρέφει ο εφιάλτης των 100 δολαρίων στο πετρέλαιο

Παράλληλα, το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 6,22% στα 80,38 δολάρια ενώ η κίνηση των πετρελαιοπαραγωγών επηρέασε τις χρηματιστηριακές αγορές.

Ενισχύθηκαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών

Οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών BP, Shell, TotalEnergies και Eni ενισχύθηκαν πάνω από 4%, οδηγώντας τον ευρωπαϊκό δείκτη μετοχών πετρελαίου και αερίου σε άνοδο 3,9%.

Μετοχές εταιριών που επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην ενέργεια κατέγραψαν πτώση, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιριών, όπως της IAG, μητρική της British Airways και της χαμηλού κόστους εταιρίας Wizz Air.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE100, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες εμπορευμάτων, ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,7%. Ο ευρωπαϊκός STOXX 600 και ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI ήταν νωρίτερα σχεδόν αμετάβλητοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ