Βρετανία: Ποσοστό ρεκόρ 17,1% για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα τον Φεβρουάριο

Βρετανία: Ποσοστό ρεκόρ 17,1% για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα τον Φεβρουάριο

Η νέα αυτή άνοδος του πληθωρισμού στα τρόφιμα στη Βρετανία μεγαλώνει την πίεση στα νοικοκυριά που βλέπουν να αυξάνεται το κόστος ζωής στη χώρα.

Οι τιμές στα τρόφιμα αυξάνονται ταχύτατα ειδικά σε προιόνα όπως το γάλα, τα αυγά και η μαργαρίνη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας έρευνας αγοράς Kantar που αναφέρει επίσης πως η αύξηση στα τρόφιμα τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 19 Φεβρουαρίου θα προσθέσει πρόσθετο βάρος 811 στερλίνες στους λογαριασμούς αγορών.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Kantar ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων είναι το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό θέμα μετά το ενεργειακό κόστος.

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Εάν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο κάνουν τα ψώνια τους, τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αύξηση κατά 811 στερλίνες στον μέσο ετήσιο λογαριασμό τους», σημειώνει ο ερευνητής ΜακΚέβιτ.

Όσον αφορά την έλλειψη ορισμένων φρούτων και λαχανικών από την αγορά δεν πρόκεται να τελειώσει σύντομα καθώς αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τον Μάιο γιατί οι καλλιεργητές καθυστέρησαν τις καλλιέργεις λόγω του του υψηλού κόστους στην ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ