Τζήκας: Αναμένουμε απάντηση από το Ισραήλ για να είναι Τιμώμενη Χώρα στην 87η ΔΕΘ

Τζήκας: Αναμένουμε απάντηση από το Ισραήλ για να είναι Τιμώμενη Χώρα στην 87η ΔΕΘ

Αναμένεται το τελικό «ναι» από την ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Τάσο Τζήκα.

Σε συζητήσεις με την κυβέρνηση του Ισραήλ, προκειμένου να είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 87η ΔΕΘ βρίσκεται ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, όπως δήλωσε από το βήμα της σημερινής (31/1) συνέντευξης τύπου για την 12η Διεθνή Έκθεση Zootechnia ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Τάσος Τζήκας.

«Έχουν γίνει όλες οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις και περιμένουμε την τελική απάντηση από πλευράς του Ισραήλ», σημείωσε ο κ. Τζήκας, επισημαίνοντας πως σε κάποια από τις επόμενες διοργανώσεις, η Αίγυπτος θα είναι και αυτή τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ.

Ν. Δένδιας: Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Αναφερόμενος δε στην 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία «FORWARD GREEN» της ΔΕΘ-Helexpo, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 31 Μαρτίου ώς και 2 Απριλίου 2023, ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι δεν αποκλείεται τιμώμενη χώρα να είναι φέτος η Βουλγαρία, «που είναι πολύ δραστήρια στον συγκεκριμένο τομέα», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να την εγκαινιάσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Η «FORWARD GREEN» απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς, που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας, οι οποίες μέσα από καινοτόμες λύσεις και «έξυπνες» συνεργασίες, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και στην αύξηση του κύκλου ζωής προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας παράλληλα, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ