Ν. Δένδιας: Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Ν. Δένδιας: Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Ευρύτατη ταύτιση σε μια σειρά από θέματα, όπως μεταφοράς ενέργειας, αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας, διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ.

Εξαιρετικά ικανοποιημένος μετά τη σημερινή επίσκεψή του στο Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το πέρας των επαφών του κατά σειρά με τον Ισραηλινό ομόλογό του Έλι Κοέν, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζοκ.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις, ο Νίκος Δένδιας είπε πως υπήρξε μια ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων. «Κρατάω όμως το πιο σημαντικό, τη σαφή δήλωση της ισραηλινής πλευράς υπέρ της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας» υπογράμμισε. Εστιάζοντας έτι περαιτέρω στη σημασία της δήλωσης, είπε πως έγινε με σαφήνεια και στην κάμερα.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών διαπίστωσε ευρύτατη ταύτιση σε μια σειρά από θέματα, όπως μεταφοράς ενέργειας, αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας και καταμερισμού στους διάφορους τομείς, και διαμήνυσε πως «αποτελεί ένα πολύ καλό εφαλτήριο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ