Άνοδός του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην ανάκαμψη της Κίνας

Η ζήτηση κινεζικών εμπορευμάτων έτοιμη να ανακάμψει καθώς τελειώνει ο Covid Zero Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI σκαρφαλώνουν προς τα 79 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα σχεδόν 5% για το 2022

Άνοδός του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην ανάκαμψη της Κίνας

Το πετρέλαιο πρόκειται να τερματίσει ένα ευμετάβλητο έτος ελαφρώς υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια αναμενόμενη ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης το επόμενο έτος και προετοιμάζονται για την πιθανότητα ότι λιγότερο ρωσικό αργό θα φτάσει στους αγοραστές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης West Texas Intermediate αυξήθηκαν προς τα 79 δολάρια το βαρέλι στην τελευταία συνεδρίαση του 2022 και είναι αυξημένα σχεδόν 5% για το έτος. Η Κίνα αντιμετωπίζει επί του παρόντος αυξανόμενα κρούσματα του ιού και αυξάνονται οι φόβοι για ένα νέο παγκόσμιο ξέσπασμα, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι η ζήτηση θα ανακάμψει τελικά στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Οι έμποροι παρακολουθούν επίσης για περαιτέρω αντίδραση από τη Ρωσία στις κυρώσεις στις εξαγωγές ενέργειας μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η απαγόρευση εξαγωγών των προϊόντων διύλισης πετρελαίου του παραγωγού του ΟΠΕΚ+ θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους.

Το αργό συσπειρώθηκε νωρίτερα φέτος μετά τη ρωσική εισβολή που ανέτρεψε τις ροές ενέργειας πριν υποχωρήσει στις αυξανόμενες ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση. Μια σειρά από μεγάλες κεντρικές τράπεζες επίσης, προχώρησαν σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για να αντιμετωπίσουν τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, επιβαρύνοντας τις προοπτικές της ζήτησης το 2022.

Η TC Energy Corp. επανεκκίνησε το τμήμα του πετρελαιαγωγού Keystone που έσπασε μετά από διαρροή που ανάγκασε τον αγωγό να κλείσει για περισσότερες από τρεις εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, τα εμπορικά αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 718.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ