Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και οι ασιατικές μετοχές υποχωρούν

Οι περισσότερες αγορές μετοχών στην Ασία διολισθαίνουν μετά την πτώση των αμερικανικών μετοχών Το Bitcoin σταθεροποιείται μετά τη βουτιά καθώς εντείνονται τα δεινά FTX.com

Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και οι ασιατικές μετοχές υποχωρούν

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών στην Ευρώπη υποχώρησαν παράλληλα με τις ασιατικές μετοχές πριν από την έκθεση για τον πληθωρισμό που αναμένεται σήμερα, ενώ τα κρυπτονομίσματα ανέκοψαν μια απότομη πτώση.

Οι μετοχές στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Αυστραλία υποχώρησαν. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών για τον δείκτη Euro Stoxx 50 διολίσθησαν, ενώ τα συμβόλαια των ΗΠΑ κινήθηκαν υψηλότερα αφού ο S&P 500 υποχώρησε την Τετάρτη για να τερματίσει μια τριήμερη άνοδο. Το δολάριο υποχώρησε μετά το ράλι της Τετάρτης και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ακολουθώντας τα Treasuries.

Το Bitcoin σκαρφάλωσε ξανά πάνω από τα 16.000 δολάρια μετά την πτώση του με το μεγαλύτερο περιθώριο από τον Μάρτιο του 2020 την Τετάρτη, καθώς η Binance ακύρωσε τα σχέδια για την απόκτηση FTX.com ανταλλαγής, η οποία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πτώχευση. Η δράση επιβάρυνε τις εταιρείες που συνδέονται με κρυπτονομίσματα σε ολόκληρη την Ασία μετά από παρόμοιες μειώσεις στις ΗΠΑ. Ο εισηγμένος στην Ιαπωνία Όμιλος Monex και η Remixpoint υποχώρησαν και η επένδυση Hanwha της Νότιας Κορέας μειώθηκε.

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι εξέδωσαν μικτή ετυμηγορία στις ενδιάμεσες εκλογές. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουη τον έλεγχο της Βουλής με μικρότερη διαφορά από ότι προβλεπόταν, ενώ η κούρσα για τη Γερουσία είναι σε εξέλιξη.

Ένα διχασμένο Κογκρέσο, «πιθανότατα θα εμπόδιζε περαιτέρω τολμηρές δημοσιονομικές κινήσεις», ανέφερε σε σημείωμά του ο Μαρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth Management. Για τις αγορές, ωστόσο, «η πολιτική της Federal Reserve, και όχι η δημοσιονομική πολιτική, θα παραμείνει ο κύριος μοχλός».

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου θα προσφέρουν ενδείξεις για την πορεία σύσφιξης της Fed. Οι αναλυτές της JPMorgan Chase &co. δήλωσαν ότι μια καυτή εκτύπωση θα μπορούσε να στείλει τις αμερικανικές μετοχές 6% χαμηλότερα στις συναλλαγές της Πέμπτης.

Το πετρέλαιο διαπραγματεύτηκε αμετάβλητο μετά τη χειρότερη ημέρα του σε σχεδόν ένα μήνα, καθώς τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν και τα κρούσματα Covid στην Κίνα απείλησαν την ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ