Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ πως η Λαγκάρντ ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ πως η Λαγκάρντ ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα
Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τις πληροφορίες που μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση που είχε το βράδυ της Κυριακής με τον Γιάνη Βαρουφάκη ζήτησε αύξηση του ΦΠΑ και μείωση των συντάξεων.

Επίσης κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι τη συνάντηση την προκάλεσε η Γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και όχι ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Λαγκάρντ ζήτησε περικοπές σε συντάξεις καθώς και αύξηση του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το DPA το ΔΝΤ είναι ένας ιδιαίτερα σκληρός διαπραγματευτής και αποκαλύπτει, επικαλούμενο πηγές, ότι ο διεθνής οργανισμός ζητά από την ελληνική κυβέρνηση περικοπές σε συντάξεις καθώς και αύξηση του ΦΠΑ.

«Οι άλλοι δανειστές στην Ευρώπη είναι πιο ευέλικτοι από το ΔΝΤ», σχολιάζει χαρακτηριστικά το γερμανικό πρακτορείο και αναφέρει πως «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Αθήνα».

Επιπλέον, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο κύκλους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι, η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά τι λέει τογερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ