Ντράγκι: Ο διάλογος ανάμεσα σε Ελλάδα και θεσμούς θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες

Ντράγκι: Ο διάλογος ανάμεσα σε Ελλάδα και θεσμούς θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες
Ο διάλογος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους θεσμούς με στόχο την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, θα αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης και θα βελτιώσει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, απαντά ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου.

Σημειώνεται ότι αν ο Ντράγκι αν και παραδέχτηκε ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα, πληρούν τα κριτήρια φερεγγυότητας και βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το 2012.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, εκτίμησε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει μπει σε μια νέα περίοδο κρίσης με βασικά χαρακτηριστικά την απόσυρσή των καταθέσεων, την αύξηση των κόκκινων δανείων και την αβεβαιότητα γύρω από τον λεγόμενο αναβαλλόμενο φόρο.

Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε ότι σε πρώτη φάση το τραπεζικό σύστημα πλήρωσε μέσω του κουρέματος των ομολόγων την υπερχρέωση του ελληνικού Δημοσίου και τώρα κινδυνεύει να πληρώσει τις δυσλειτουργίες του ελληνικού οικονομικού και πολιτικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ