Η Ίβα Πέτροβ επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Η Ίβα Πέτροβ επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα
Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα είναι η Βουλγάρα Ίβα Πέτροβ.

Ο κ. Ράις επισήμανε πως οι συζητήσεις με τις αρχές έχουν ξεκινήσει.Ένα μέρος των συζητήσεων έγινε χθες στις Βρυξέλλες και θα συμπληρωθεί από τεχνικές συζητήσεις στην Αθήνα. Όπως τόνισε οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες έληξαν και θα ξεκινήσουν πάλι μόλις ολοκληρωθούν αυτές στην Αθήνα. Ο Ρίσι Γκογιάλ θα ηγείται των συζητήσεων στις Βρυξέλλες και Ίβα Πετρόβα στην Αθήνα, ανέφερε ο κ. Ράις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ράις τόνισε πως το Ταμείο δεν έχει κανένα σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας. Όσον αφορά την αποπληρωμή οι ελληνικές αρχές έχουν δηλώσει δημόσια την πρόθεση τους να αποπληρώσουν το Ταμείο, υπογράμμισε.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, οι πολιτικές που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψουν «σε τροχιά» και να υπάρξουν διαβεβαιώσεις πως η χρηματοδότηση είναι επαρκής και το χρέος βιώσιμο. Η διαδικασία που ακολουθεί το ΔΝΤ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν έχει αλλάξει, ανεξάρτητα από το πώς ονομάζονται οι τρεις θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ