Έκτακτη σύσκεψη του ΔΝΤ-"Ας το ονομάσει όπως θέλει η Αθήνα, αλλά το Μνημόνιο πρέπει να υπάρχει".

Έκτακτη σύσκεψη του ΔΝΤ-"Ας το ονομάσει όπως θέλει η Αθήνα, αλλά το Μνημόνιο πρέπει να υπάρχει".
Κύριο θέμα στην έκτακτη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ ήταν η Ελλάδα και οι τελευταίες πληροφορίες που θέλουν την Ελλάδα να προσανατολίζεται σε παράταση αποπληρωμής της δόσης.

Το ΔΝΤ δεν έχει δώσει ακόμα μία επίσημη απάντηση, παρόλα αυτάπηγές του Ταμείου αφήνουν να εννοηθεί ότι αν κάτι τέτοιο δεν γίνει σε συνεννόηση με την Ουάσινγκτον και όλους τους δανειστές, θα προκληθεί πιστωτικό γεγονός.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega, Μιχάλης Ιγνατίου, ακόμη και αν υπάρξει αίτημα της Ελλάδα για παράταση της αποπληρωμής της δόσης υπάρχει κίνδυνος αυτό να μην περάσει από το ΔΣ του Ταμείου και τότε θα ζητηθεί τρίτο Μνημόνιο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του ΔΣ του Ταμείου, καθώς τα μέλη ζήτησαν ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ, ορισμένοι αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις ανακοινώσεις της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πολ Τόμσεν ενημέρωσε πως το ΔΝΤ είναι ανοικτό για την ονομασία σημειώνοντας ότι "Ας το ονομάσει όπως θέλει η Αθήνα, αλλά το Μνημόνιο πρέπει να υπάρχει".

"Και να θέλαμε δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Η Ευρώπη μας ζητάει να ελέγχουμε τα μέτρα. Πρέπει όλα να είναι γραμμένα και αναλυτικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ