Πώς οι Ευρωπαίοι θα ανοίξουν τις αγορές που ξανακλείνουν για την Ελλάδα

Πώς οι Ευρωπαίοι θα ανοίξουν τις αγορές που ξανακλείνουν για την Ελλάδα
Χείρα βοηθείας στην Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να βγει στις αγορές και να αντλήσει κεφάλαια

μέσω εκδόσεων ομολόγων έχουν αποφασίσει σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες να δώσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Και αυτό διότι έχουν πειστεί ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να εγκλωβιστεί στο αυξανόμενο πολιτικό ρίσκο που προκαλούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ΝΔ να υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχει ταυτόχρονα το ενδεχόμενο εκλογών το Μάρτιο λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το πολιτικό ρίσκο ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί οικονομικές παρενέργειες καθώς ουσιαστικά οι αγορές έχουν κλείσει για την Ελλάδα τον τελευταίο μήνα. Και αυτό φαίνεται όχι μόνο στις καθυστερήσεις που υπάρχουν σε νέες εκδόσεις ομολόγων αλλά και στο σκέλος των τραπεζικών εκδόσεων. Έτσι οι Ευρωπαίοι εταίροι χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς που διαθέτουν είναι αποφασισμένοι να «ανοίξουν» τις αγορές δίνοντας ανάσες στην Ελλάδα.
Φυσικά η στήριξη αυτή δεν παρέχεται χωρίς ανταλλάγματα καθώς υπάρχει η απαίτηση η κυβέρνηση να συνεχίσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις που όμως δεν έχουν επιπτώσεις στο εισόδημα.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ