Γερμανία: To υπουργείο Οικονομικών εντείνει την πίεση του προϋπολογισμού του 2024 στα υπουργεία

 Γερμανία: To υπουργείο Οικονομικών εντείνει την πίεση του προϋπολογισμού του 2024 στα υπουργεία

Τον περασμένο μήνα, ο Λίντνερ ακύρωσε την προγραμματισμένη προθεσμία της 21ης Ιουνίου για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι δεν ήταν πλέον εφικτό

 

Το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ενημέρωσε τα άλλα υπουργεία για τα κονδύλια του προϋπολογισμού που θα διατεθούν το επόμενο έτος, ανακοίνωσε την Παρασκευή, εντείνοντας την πίεση σε μια από τις πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης εδώ και χρόνια.

Οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό έχουν καθυστερήσει καθώς τα τρία κόμματα της κυβέρνησης - οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι - έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για το πώς θα κλείσει ένα έλλειμμα 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ συμφώνησαν εκ των προτέρων τη διαδικασία του προϋπολογισμού, ανέφερε το υπουργείο.

Τα υπουργεία πρέπει τώρα να καθορίσουν πώς θα διαρθρώσουν τα κεφάλαιά τους κάτω από το δεδομένο ανώτατο όριο, πρόσθεσε.

Η Handelsblatt ανέφερε την Πέμπτη ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι η εξοικονόμηση πόρων από τα υπουργεία θα είναι σε υψηλά μονοψήφια δισεκατομμύρια.

Τον περασμένο μήνα, ο Λίντνερ ακύρωσε την προγραμματισμένη προθεσμία της 21ης Ιουνίου για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι δεν ήταν πλέον εφικτό.

Ο Λίντνερ και ο Σολτς αναμένουν και οι δύο ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού θα οριστικοποιηθεί τώρα πριν το κοινοβούλιο μπει στις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου.

Ο προϋπολογισμός πρέπει να ενοποιηθεί σημαντικά μετά τις τεράστιες αυξήσεις των δαπανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και λόγω του υψηλότερου κόστους ενέργειας ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ