Οι ισραηλινές αερογραμμές θα επαναλάβουν τις απευθείας πτήσεις στην Τουρκία

Οι ισραηλινές αερογραμμές θα επαναλάβουν τις απευθείας πτήσεις στην Τουρκία

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία, έφερε πιο κοντά Άγκυρα και Τελ Αβίβ.

Οι ισραηλινές αερογραμμές θα επαναλάβουν τις απευθείας πτήσεις στην Τουρκία σε ένδειξη της συνεχιζόμενης βελτίωσης στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν, προβλέποντας 25% αύξηση στον τουρισμό φέτος.

Η πρώτη τέτοια πτήση θα αναχωρήσει μεθαύριο, Πέμπτη, δήλωσε ο Κοέν σε δημοσιογράφους στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης αλληλεγγύης στην Τουρκία, όπως την περιέγραψε.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι πτήσεις επαναλαμβάνονται στο πλαίσιο συμφωνίας για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών που επετεύχθη πέρυσι, καθώς οι δύο χώρες οικοδομούν εκ νέου τις σχέσεις τους που είχαν ενταθεί από διαμάχες όσον αφορά τις πολιτικές του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους.

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι ισραηλινές πτήσεις θα ανανεωθούν σε δύο ημέρες από τώρα και ότι και οι τρεις μεγάλες εταιρείες στο Ισραήλ θα ανανεώσουν τις πτήσεις τους στην Τουρκία", σημείωσε ο Κοέν.

"Σίγουρα θα αναθερμάνουμε τις σημαντικές σχέσεις ανάμεσα στην σημαντική και όμορφη χώρα σας και το Ισραήλ", πρόσθεσε, προβλέποντας ότι ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί θα επισκεφθούν την Τουρκία το 2023, περισσότεροι από τους 800.000 που είχαν ταξιδέψει πέρυσι με ξένες αεροπορικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ