Τζεφ Μπέζος - Συμβουλή «έκπληξη»: Μην ψωνίσετε στην Black Friday, έρχονται δύσκολες μέρες

Τζεφ Μπέζος - Συμβουλή «έκπληξη»: Μην ψωνίσετε στην Black Friday, έρχονται δύσκολες μέρες

«Βάλτε λίγο ρευστό στην άκρη, έρχεται παγκόσμια ύφεση», προτρέπει ο ιδιοκτήτης της Amazon

Μια συμβουλή ξεκάθαρα κόντρα στα συμφέροντά του έδωσε ο ο ιδρυτής της Amazon στους καταναλωτές προειδοποιώντας ότι έρχονται δύσκολες ημέρες
Μια συμβουλή ξεκάθαρα κόντρα στα συμφέροντά του έδωσε ο ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, στους καταναλωτές στις ΗΠΑ - αλλά και σε όλο τον πλανήτη - εν όψει της Black Friday.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Μπέζος προειδοποίησε ότι έρχονται δύσκολες ημέρες, καθώς η παγκόσμια οικονομία έρχεται αντιμέτωπη με ύφεση.

Ετσι, συμβούλεψε το καταναλωτικό κοινό να μην ξοδέψει χρήματα για καινούργια αυτοκίνητα, τηλεοράσεις και συσκευές αλλά να κρατήσουν «λίγο ρευστό στην άκρη».

«Εάν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση μεγάλης οθόνης, ίσως θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω, να κρατήσετε τα λεφτά σας, να δείτε πού θα πάει το πράγμα. Το ίδιο ισχύει για ένα ψυγείο ή για ένα νέο αυτοκίνητο, για οτιδήποτε. Αφαιρέστε κάποιο ρίσκο από το τραπέζι».


Οπως είπε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon «η πιθανότητα επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών καθιστά συνετό να εξοικονομήσετε χρήματα».

«Εάν δεν βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση αυτή τη στιγμή, θα βρισκόμαστε σε ύφεση πολύ σύντομα», σημειώσε.

Ο Μπέζος έκανε αυτές τις δηλώσεις στην ίδια συνέντευξη, στην οποία ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες πριν πεθάνει. .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ