ΟΗΕ: Χαιρέτισε «θερμά» την επιστροφή της Ρωσίας στη συμφωνία για τα σιτηρά

ΟΗΕ: Χαιρέτισε «θερμά» την επιστροφή της Ρωσίας στη συμφωνία για τα σιτηρά

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε «θερμά» σήμερα την επιστροφή της Ρωσίας στη συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε ανακοίνωση.

Ο γενικός γραμματέας «συνεχίζει τις προσπάθειές του μαζί με όλους τους παράγοντες για την ανανέωση και την πλήρη εφαρμογή της Πρωτοβουλίας (της Μαύρης Θάλασσας, η οποία λήγει στις 19 Νοεμβρίου) και είναι επίσης προσηλωμένος στην άρση των εναπομεινάντων εμποδίων στις εξαγωγές ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων», πρόσθεσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, αφού έλαβε γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον διάδρομο σιτηρών για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πέφτει η τιμή των σιτηρών μετά την επάνοδο της Ρωσίας στη συμφωνία

«Χάρη στη συμμετοχή του ΣΑ του ΟΗΕ, καθώς και στη βοήθεια της Τουρκίας, κατέστη δυνατό να ληφθούν οι απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία για τη μη χρήση του ανθρωπιστικού διαδρόμου και των ουκρανικών λιμανιών, που καθορίζονται προς το συμφέρον της εξαγωγής γεωργικών προϊόντων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ