Μαγκνταλένα Άντερσον: Η Σουηδία θα συνεχίσει το διάλογο με την Τουρκία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Μαγκνταλένα Άντερσον: Η Σουηδία θα συνεχίσει το διάλογο με την Τουρκία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Προσμένω να έχω στο εγγύς μέλλον εποικοδομητικές συναντήσεις με την Τουρκία», είπε η Σουηδή πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, δήλωσε σήμερα πως θα συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία για τις αντιρρήσεις της αναφορικά με την αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Προσμένω να έχω στο εγγύς μέλλον εποικοδομητικές συναντήσεις με την Τουρκία», είπε σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Τα «γυρίζει» ο Σολτς: Οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά δεν είναι «ΟΚ»

«Οι απαντήσεις μας σε αιτήματα και επίσης ερωτήματα από την Τουρκία θα τις δώσουμε απευθείας στην Τουρκία και επίσης θα διευθετήσουμε τυχόν ζητήματα και παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρχουν», τόνισε η Σουηδή πρωθυπουργός.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, αλλά οι υποψηφιότητες τους αντιμετώπισαν απροσδόκητες αντιρρήσεις από την Άγκυρα, η οποία κατηγορεί τις δύο σκανδιναβικές χώρες ότι προσφέρουν ασφαλή καταφύγια σε Κούρδους μαχητές, με την Άγκυρα να ζητά επίσης αυτές τις δύο χώρες να ανακαλέσουν απαγόρευση εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ