Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία

Oι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται στις πόλεις Σεβεροντονιέτσκ, Λίμαν, Μπαχμούτ, Αβντιίβκα και Κουράχοβα, όπως και στη Ρουμπίζνε, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει πλέον καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, που αναγώρισε πως έχουν προχωρήσει σε έλεγχο περαιτέρω εδαφών. Την ίδα ώρα γίνονται νεες συνομιλίες για την απομάκρυνση των πολιορκημένων Ουκρανών στρατιωτικών από το Αζοφστάλ.

«Ο εχθρός συνεχίζει τις επιθέσεις του στην ανατολική ζώνη επιχειρήσεων με σκοπό να πάρει τον πλήρη έλεγχο των περιφερειών του Ντανιέτσκ, του Λουγκάνσκ και της Χερσώνας και να διατηρήσει τον χερσαίο διάδρομο προς την προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία», κατά το ουκρανικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δημοσιοποίησε, οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται στις πόλεις Σεβεροντονιέτσκ, Λίμαν, Μπαχμούτ, Αβντιίβκα και Κουράχοβα, όπως και στη Ρουμπίζνε, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει πλέον καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Study of War αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες για μια ευρεία περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων κατά μήκος της γραμμής Ιζιουμ, Σλοβιάνκ και Ντεμπαλτσεβε στρεφόμενες προς Σεβεροντονετσκ και Λισιτσανσκ.


Άλλοι πέντε άμαχοι νεκροί

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν χθες σε εχθροπραξίες στην περιφέρεια Ντανιέτσκ στις πόλεις Νοβοσέλιφκα, Αβντιίβκα και Λίμαν. Ακόμη ένας άμαχος σκοτώθηκε στην Γιάσουναβατα, πόλη υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, ανέφεραν ΜΜΕ.

Κατά τον ΟΗΕ, ο αριθμός των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου έχει φθάσει τους τουλάχιστον 3.500. Ωστόσο, ο Οργανισμός προεξοφλεί πως στην πραγματικότητα, ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων είναι πολύ βαρύτερος.

Βομβαρδισμός διυλιστηρίου στο Κ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ