Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία επέβαλε απαγόρευση εισόδου σε 287 Βρετανούς βουλευτές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία επέβαλε απαγόρευση εισόδου σε 287 Βρετανούς βουλευτές

Ρωσικά αντίποινα στις βρετανικές κυρώσεις.

Η Ρωσία επέβαλε την Τετάρτη προσωπικούς περιορισμούς σε 287 Βρετανούς βουλευτές και τους απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα, κατηγορώντας τους ότι πυροδότησαν «αδικαιολόγητη ρωσοφοβική υστερία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι οι κυρώσεις σε μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων έρχονται ως απάντηση στο γεγονός ότι η Βρετανία επέβαλε παρόμοιους περιορισμούς σε 386 μέλη της κάτω βουλής του κοινοβουλίου της στις 11 Μαρτίου.

Οι Βρετανοί είχαν ανακοινώσει το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς που αφορούν τους 386 βουλευτές της ρωσικής Δούμας, που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

«Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας επέβαλε σήμερα κυρώσεις εις βάρος 386 βουλευτών της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, για τη στήριξή τους στις ουκρανικές αποσχισθείσες περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ», ανέφερε τότε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ