Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας - Τι λέει το Κρεμλίνο

Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας - Τι λέει το Κρεμλίνο

Μέχρι αύριο θα φανεί αν προχωρούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μέχρι αύριο θα φανεί αν προχωρούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ανάμεσα στους Ουκρανούς και τους Ρώσους διαπραγματευτές στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τουρκία.

Νωρίτερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσπάθησε επίσης να υποβαθμίσει την παρουσία του μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι ο Ρώσος ολιγάρχης δεν αποτελεί επίσημο μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, αλλά συμμετέχει κατόπιν συμφωνίας Μόσχας – Κιέβου.

Διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας: Το μήνυμα Ερντογάν στους διπλωμάτες- Παρών και ο Αμπράμοβιτς

Χαρακτήρισε «πόλεμο παραπληροφόρησης» τα όσα έχουν αποκαλυφθεί από χθες περί της δηλητηρίασης του Αμπράμοβιτς στις αρχές του μήνα και απέκλεισε προς το παρόν συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν λέγοντας ότι οι προσωπικές ύβρεις δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστη τη ρωσική πλευρά.

Επέμεινε ότι οι ξένες εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν ότι ο οικονομικός πόλεμος κατά της Ρωσίας άλλαξε την κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσουν ρούβλια και να πληρώσουν.

Κατά τις δηλώσεις του ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι στοιχεία δημοσκοπήσεων δείχνουν μια “σχεδόν άνευ προηγουμένου” άνοδο της υποστήριξης των Ρώσων στον Πούτιν και ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει την “απόλυτη υποστήριξη” του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ