Νέα επίθεση κατά του Κιέβου - Αναφορές για βομβαρδισμό της Οδησσού

Νέα επίθεση κατά του Κιέβου - Αναφορές για βομβαρδισμό της Οδησσού

Σε εξέλιξη είναι και η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Ζαπορίζια.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην 21η ημέρα του, με συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, γενικό αντιαεροπορικό συναγερμό, με απαγόρευση κυκλοφορίας 36 ωρών, αλλά και έντονη διπλωματική κινητικότητα. Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, όλη τη νύχτα ηχούσαν σειρήνες και στις 6 το πρωί τέσσερις πύραυλοι έπληξαν τα βορειοδυτικά του Κιέβου. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για βομβαρδισμούς στην Οδησσό.

Στην μαρτυρική Μαριούπολη, 20.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν με τουλάχιστον 2.000 ιδιωτικά οχήματα, ενώ άλλα 2.000 αναμένονται να αναχωρήσουν τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τον Δημαρχο της πόλης οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν ως ομήρους ασθενείς και ιατρικό προσωπικό ενός νοσοκομείου, περίπου 400 άτομα. Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάζουν τους κατοίκους σε κοντινά κτίρια να βγουν από τα σπίτια τους και να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι και η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Ζαπορίζια.

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει το 40% των μονάδων τους

Εν τω μεταξύ, το ουκρανικό γενικό επιτελείο, υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περίπου το 40% των μονάδων που έστειλε στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε την εισβολή την 24η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου, οι μονάδες αυτές είτε εξολοθρεύτηκαν εντελώς ή έχασαν τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους. Δεν δίνονται συγκεκριμένοι αριθμοί στην ανακοίνωση. Το περιεχόμενό της είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ