Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία - Συνεργαζόμαστε στενά με Σουηδία, Φινλανδία

Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία - Συνεργαζόμαστε στενά με Σουηδία, Φινλανδία

«Εχουμε δει τη χρήση βομβών διασποράς από τη Ρωσία στην Ουκρανία και έχουμε δει αναφορές για τη χρήση άλλων τύπων όπλων που θα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από τις Βρυξέλλες.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπέργκ, κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει όλα τα στρατεύματα από την Ουκρανία χωρίς όρους.

«Οι επόμενες ημέρες είναι πιθανό να είναι χειρότερες, με περισσότερους θανάτους, περισσότερη δυστυχία και περισσότερη καταστροφή», δήλωσε μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Εισβολή στην Ουκρανία: Μόνο η Οδησσός έμεινε στη Μαύρη Θάλασσα - Πήραν τις πόλεις στον Νότο οι Ρώσοι

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε ότι η συμμαχία δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία ούτε θα στείλει τα στρατεύματά της εκεί, αλλά υποσχέθηκε περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για επέμβαση του ΝΑΤΟ από αέρους ή από εδάφους, ο γγ της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας απέκλεισε κάθε τέτοια σκέψη, απορρίπτοντας τη συνεχή έκκληση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι για επιβολή «no fly zone». «Δεν θα πρέπει να έχουμε αεροπλάνα του ΝΑΤΟ να επιχειρούν στον ουκρανικό εναέριο χώρο ή στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας» είπε.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ θα αρχίσει «να δουλεύει πιο στενά πλέον με Σουηδία και Φινλανδία» που μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εξέφρασαν την πρόθεση να μπουν στο ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ