Προς χρεοκοπία οδεύει η εταιρεία που κατασκεύασε τον Nord Stream 2

Προς χρεοκοπία οδεύει η εταιρεία που κατασκεύασε τον Nord Stream 2

Η ελβετική εταιρεία εξετάζει την ενδεχόμενη υποβολή αίτησης αφερεγγυότητας

Η ελβετική εταιρεία που κατασκεύασε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία εξετάζει την ενδεχόμενη υποβολή αίτησης αφερεγγυότητας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο δύο πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι δύο πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσαν ότι η Nord Stream 2 AG συνεργάζεται με έναν οικονομικό σύμβουλο για την εκκαθάριση ορισμένων από τις διαδικασίες της και θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία αφερεγγυότητας σε ελβετικό δικαστήριο, σε σύντομο διάστημα και πιθανώς εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Παράλληλα η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θα τερματίσει τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων της.

Σημειώνεται ότι ο αγωγός μήκους 1.230 χιλιομέτρων δεν είχε ξεκινήσει να λειτουργεί εμπορικά επειδή εκκρεμούσε η πιστοποίηση στη Γερμανία, η οποία η περασμένη εβδομάδα έβαλε αυτή τη διαδικασία σε αναμονή ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Gazprom πλήρωσε το μισό κόστος κατασκευής του Nord Stream 2, με το υπόλοιπο του έργου, το συνολικό ύψος του οποίου φθάνει στα 11 δισ. δολάρια, να χρηματοδοτείται από τη βρετανική Shell, την αυστριακή OMV, τη γαλλική Engie και τις γερμανικές Uniper και Wintershall DEA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ