Κλιμάκωση συγκρούσεων Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν: 15 νεκροί Αρμένιοι στρατιώτες νεκροί και 12 αιχμάλωτοι

Κλιμάκωση συγκρούσεων Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν: 15 νεκροί Αρμένιοι στρατιώτες νεκροί και 12 αιχμάλωτοι

Ραγδαίες εξελίξεις: Νωρίτερα σήμερα (Τρίτη 16//11) ο πρόεδρος της Αρμενίας ζήτησε την βοήθεια της Ρωσίας για την υπεράσπιση των συνόρων της από το Αζερμπαϊτζάν.

Το κοινοβούλιο της Αρμενίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 15 Αρμένιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στα σύνορα της χώρας με το Αζερμπαϊτζάν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής του κοινοβουλίου της Αρμενίας για τις εξωτερικές σχέσεις Έντουαρντ Αγκανζανιάν, δηλώνοντας στον ραδιοσταθμό Svoboda ότι «σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας».

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε σύμφωνα με το Interfax νωρίτερα σήμερα ότι 12 στρατιώτες της αιχμαλωτίσθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν.

Επίσης νωρίτερα σήμερα, η Αρμενία ζήτησε από τη Ρωσία να βοηθήσει στην υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας έναντι του Αζερμπαϊτζάν και δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια σφοδρή συνοριακή σύγκρουση μεταξύ αζέρικων και αρμενικών δυνάμεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει σε δική του ανακοίνωση ότι θεωρεί την Αρμενία υπαίτια για την σκόπιμη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ