Κυπριακό: Σάλος με την επίσκεψη Ολλανδής βουλευτή στα κατεχόμενα και την προκλητική ανάρτηση

Κυπριακό: Σάλος με την επίσκεψη Ολλανδής βουλευτή στα κατεχόμενα και την προκλητική ανάρτηση

Οργισμένος ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, Κωνσταντίνος Πετρίδης: «Ανεπίσημα μιλώντας, είστε ντροπή για τον θεσμό που εκπροσωπείτε...»

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνου Πετρίδη, του ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της Κύπρου προκάλεσε ανάρτηση της Ολλανδής βουλευτή Λιάν Ντεν Χάαν, η οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα κατεχόμενα για ανεπίσημη συνάντηση με τον λεγόμενο υπουργό Τουρισμού, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Οπως αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Ντεν Χάαν, είχε μια «άτυπη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της Βόρειας Κύπρου. Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, μιλήσαμε για τον τουρισμό στη Βόρεια Κύπρο και πόσο δύσκολο είναι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid. #TΔΒΚ #Κύπρος».


«Ανεπίσημα μιλώντας, είστε ντροπή για τον θεσμό που εκπροσωπείτε, την επίσημη πολιτική του και τις ευρωπαϊκές αξίες. Υποστηρίζετε την εθνοκάθαρση και την κατοχή», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης, παραθέτοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη σχετική ανάρτηση της Ολλανδής βουλευτού.

Προηγήθηκε ανάλογη κίνηση από τον ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού και ΕΛΚ Λουκά Φουρλά, ο οποίος επίσης παρέθεσε το tweet της Ολλανδής βουλευτού.

Ο Λούκας Φουρλάς με ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε στην κ. Χααν ότι η πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ήταν σε ευρωπαϊκό έδαφος που έχει καταληφθεί από την Τουρκία, η σημαία της οποίας βρίσκεται ακριβώς πίσω από αυτήν. Επίσης, τόνισε πως είναι ντροπή της να μιλά για «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου», καλώντας την παράλληλα να απαντήσει εάν γνώριζε που πήγε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ