Ερντογάν - Νέα πρόκληση: «Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους, είναι ψεύτες»

Ερντογάν - Νέα πρόκληση: «Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους, είναι ψεύτες»

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το «ναυάγιο» της Γενεύης

Σε μια προσπάθεια του να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις μετά το χθεσινό «ναυάγιο» της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται για μια ακόμα φορά προκλητικός, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά τους Ελληνοκύπριους «άτιμους».

Υπενθυμίζεται, ότι οι συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν λόγω της εμμονής του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων -και γνωστού «φερέφωνου» της Άγκυρας- Έρσιν Τατάρ- για δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών, κάτι που είναι αντίθετο στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Γ.Γ. των ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κήρυξε τη λήξη της συνόδου, γιατί δεν υπήρχε «κοινό έδαφος».

Σήμερα, μετά την καθιερωμένη για τους μουσουλμάνους, προσευχή της Παρασκευής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι μία συνάντηση υπό τον ΟΗΕ, για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό θα απέδιδε αποτελέσματα.

«Δεν εμπιστεύομαι τη Νότια Κύπρο», είπε και συνέχισε λέγοντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήταν ειλικρινής γι’ αυτό και ο ίδιος πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα στο Κυπριακό στο άμεσο μέλλον. «Δεν είναι ειλικρινείς, δεν σεβάστηκαν ούτε το δημοψήφισμα. Είναι ψεύτες και όχι ειλικρινείς. Τα ίδια έκαναν και τώρα. Όταν είναι ειλικρινείς θα δουν τιμιότητα και από εμάς. Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία χωρίς να είμαστε ειλικρινείς» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

- Γενεύη: «Ναυάγησαν» οι συνομιλίες για το Κυπριακό - Γκούτερες: Δεν υπάρχει κοινό έδαφος

- Γενεύη: Σε εγκάρδιο κλίμα και χωρίς συγκρούσεις η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ