Γενεύη: «Ναυάγησαν» οι συνομιλίες για το Κυπριακό - Γκούτερες: Δεν υπάρχει κοινό έδαφος

Γενεύη: «Ναυάγησαν» οι συνομιλίες για το Κυπριακό - Γκούτερες: Δεν υπάρχει κοινό έδαφος

Οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σε νέα πενταμερή σύνοδο

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες στη Γενεύη, στα πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς συνόδου για το Κυπριακό, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες να δηλώνει σήμερα (Μ.Πέμπτη 29/4), ότι δεν υπάρχει αρκετό «κοινό έδαφος» για την επανάληψη των συνομιλιών, οι οποίες θα επαναληφθούν στους επόμενους 2-3 μήνες.

«Η αλήθεια είναι πως στο τέλος των προσπαθειών μας, δεν έχουμε βρει ακόμη αρκετό κοινό έδαφος που θα επιτρέψει την επανάληψη των επίσημων συνομιλιών» σε σχέση με μια διευθέτηση του Κυπριακού, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ.Γκουτέρες

«Δεν θα τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις μας για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επόμενη συνάντηση, η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους 2 έως 3 μήνες» πρόσθεσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Οι συνομιλίες κατέρρευσαν λόγω της εμμονής του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων για δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών»

Σύμφωνα με πηγές της ΕΡΤ από την κυπριακή κυβέρνηση ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατέστησε σαφές ότι η πρόταση Τατάρ, για τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών, βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής του. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα και επιπλέον ότι οι συζητήσεις για την επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνουν από μηδενική βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ