Γενικό lockdown στη Γερμανία - Αυστηροί περιορισμοί για τις ημέρες των γιορτών

Γενικό lockdown στη Γερμανία - Αυστηροί περιορισμοί για τις ημέρες των γιορτών

Σε ισχύ τίθενται από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ως τις 10 Ιανουαρίου αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις στη Γερμανία. Κλείνουν σχολεία και λιανεμπόριο.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξήθηκαν παρά τους περιορισμούς που είχαν τεθεί σε ισχύ, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης που είχε την Κυριακή με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων. Τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, επισήμανε, «Για αυτό επιβάλλεται η ανάγκη επείγουσας δράσης.» Στόχος παραμένει οι υγειονομικές υπηρεσίες να είναι σε θέση να εντοπίζουν κάθε φορά την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η διάσκεψη αποφάσισε μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των ατόμων σε ιδιωτικές συναντήσεις περιορίζεται στα πέντε άτομα από δύο διαφορετικά νοικοκυριά. Εξαιρέσεις από αυτό τον κανόνα επιτρέπονται τα Χριστούγεννα όπου θα μπορούν να συμμετέχουν άλλα τέσσερα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς απαγορεύονται συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους και απαγορεύεται η πώληση πυροτεχνημάτων. Επίσης, απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους. Σχολεία και παιδικοί σταθμοί κλείνουν. Οι λειτουργίες στις εκκλησίες επιτρέπονται με την προϋπόθεση ότι θα τηρείται η κοινωνική απόσταση του ενάμιση μέτρου και θα γίνεται η χρήση μάσκας. Το προσωπικό στα γηροκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξετάζεται περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ