Έμμεση παραδοχή ήττας από τον Τραμπ

Ξεκινάει με καθυστέρηση η διαδικασία μετάβασης

Έμμεση παραδοχή ήττας από τον Τραμπ

Χωρίς να αναγνωρίσει ρητά τη νίκη του αντιπάλου του ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν τη διαδικασία μετάβασης της εξουσίας στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν.

Η ομοσπονδιακή διοίκηση γενικών υπηρεσιών ξεκίνησε τη σχετική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος και οι συνεργάτες του θα έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

Ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παραδέχθηκε ανοιχτά την ήττα του και επανέλαβε πως θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα για τον οποίο εξέφρασε βεβαιότητα πως θα επικρατήσει.

Ένας μικρός αλλά διαρκώς αυξανόμενος αριθμός στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος καλούσαν τον απερχόμενο πρόεδρο να αναγνωρίσει την ήττα του, ενώ την ίδια άποψη είχε σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση το 58% των Αμερικανών. Οι επικεφαλής μερικών από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ είχαν επίσης ζητήσει από τον απερχόμενο πρόεδρο να αναγνωρίσει την ήττα του, τονίζοντας πως κάθε καθυστέρηση θα είχε επιπτώσεις στην υγεία και την οικονομία. Την επιστολή υπέγραφαν μεταξύ αλλων οι επικεφαλής της Mastercard, της Blackstone και της Goldman Sachs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ