Νέα πυρά κατά του Bitcoin από τον Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan) - Zητά σκληρά μέτρα

Νέα πυρά κατά του Bitcoin από τον Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan) - Zητά σκληρά μέτρα

«Υπερασπίζομαι το δικαίωμά σας να καπνίζετε ένα τσιγάρο όπως θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σας να αγοράσετε bitcoin, προσωπικά όμως δεν θα αγοράσω ποτέ» τόνισε ο επικεφαλής της JP Morgan

Mπορεί η τιμή του Bitcoin να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η φρενίτιδα των επενδυτών για κρυπτονομίσματα να συνεχίζεται ακάθεκτη, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan εξέφρασε την αντίθεσή του, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αγόραζε ποτέ, αν και κατανοεί το δικαίωμα του καθενός να τα αγοράζει, ενώ δεν δίστασε να το συγκρίνει με το… κάπνισμα.

Μιλώντας στην επιχειρηματική σύνοδο κορυφής της Australian Financial Review, ο επικεφαλής της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον επανέλαβε τις ανησυχίες ότι το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ενισχύει την παράνομη δραστηριότητα, από το «ξέπλυμα» χρήματος μέχρι τη διακίνηση ναρκωτικών. Ενέχει επίσης σημαντικούς κινδύνους για τους αγοραστές που αναζητούν επενδύσεις, όπως αναφέρει το Business Insider.

«Υπερασπίζομαι το δικαίωμά σας να καπνίζετε ένα τσιγάρο όπως θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σας να αγοράσετε ένα bitcoin», είπε, σύμφωνα με το Financial Review. «Προσωπικά δεν θα αγοράσω ποτέ bitcoin και πιστεύω ότι είναι ρίσκο αν είσαι αγοραστής. Οι κυβερνήσεις γιατί το ανέχονται;», αναρωτήθηκε.

Σε νέο υψηλό το Bitcoin – Ράλι 71%

Πάντως, το bitcoin έχει εκτοξευθεί σε νέο υψηλό όλων των εποχών φέτος, κερδίζοντας περίπου 71% από τον Ιανουάριο. Η έγκριση των spot ETF του bitcoin καθώς και ο ενθουσιασμός για τον επερχόμενο κύκλο halving ήταν οι βασικοί λόγοι. Το τελευταίο ράλι θα μπορούσε να αποδείξει ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει ισχύ και είναι κάτι περισσότερο από μια ασταθής μόδα, έγραψε πρόσφατα ο Ruchir Sharma του Rockefeller International.

Εν τω μεταξύ, η υποστήριξη της επενδυτικής αγοράς είναι εμφανής, εντούτοις η αντίθεση του Ντίμον είναι ξεκάθαρη. Αν και γενικά θεωρεί το bitcoin ως ένα άχρηστο «παιχνίδι σκύλου» οι κίνδυνοι που ενέχει είναι ένας καλός λόγος για αυστηρότερους κανονισμούς, τόνισε. «Αν ήμουν κυβέρνηση, θα τα καταργούσα», είπε ο Ντίμον στους βουλευτές κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο τον Δεκέμβριο. Ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που αναμένουν ότι το bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται με ορισμένες εκτιμήσεις να βλέπουν το token να φτάνει έως και τα 200.000 δολάρια έως το 2025. Αν και το bitcoin βρίσκεται ήδη πάνω από τα 70.000 δολάρια, το ράλι του μπορεί να «σκοντάψει» σε μια προσωρινή διόρθωση, είπε πρόσφατα ο επενδυτής Μαικ Νοβογκρατζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ