Αρχισε τα "γαλλικά" ο Mάσκ - Απίστευτες βρισιές κατά των διαφημιστών που φεύγουν από την πλατφόρμα X

Αρχισε τα "γαλλικά" ο Mάσκ - Απίστευτες βρισιές κατά των διαφημιστών που φεύγουν από την πλατφόρμα X

Το X βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα διαφημιστικά έσοδα, αν και ο Μασκ έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να διαφοροποιηθεί σε τομείς όπως οι συνδρομές και οι πληρωμές

Χλευαστικά σχόλια και ύβρεις χρησιμοποίησε ο Elon Musk, ιδιοκτήτης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), μιλώντας για τους διαφημιστές που εγκαταλείπουν την πλατφόρμα λόγω των αντισημιτικών αναρτήσεων, κατά 2023 DealBook Summit στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

«Αν κάποιος θα προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφήμιση; Να με εκβιάσει με χρήματα; Πήγαινε να γ……ς. Πήγαινε. Είναι ξεκάθαρο;». Ο Musk έγνεψε, μάλιστα, προς τον CEO της Disney, Bob Iger, στο ακροατήριο, λέγοντας «Γεια σου Bob!».

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι οι θαυμαστές του θα μποϊκοτάρουν τους εν λόγω διαφημιστές με τον ίδιο τρόπο. «Όλος ο κόσμος θα μάθει ότι αυτοί οι διαφημιστές σκότωσαν την εταιρεία και θα το καταγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια», απείλησε ο Musk. Εξάλλου, πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να με μισούν. Mισήστε ελεύθερα».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Musk επέτρεψε την ανάρτηση και σε κάποιες περιπτώσεις επικτότησε προφορικά αυτό που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε «αντισημιτικό και ρατσιστικό μίσος» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter. Τώρα αποκάλεσε αυτά τα tweets, «ένα από τα πιο ανόητα, αν όχι το πιο ανόητο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στην πλατφόρμα». «Λυπάμαι για αυτό το tweet ή την ανάρτηση», πρόσθεσε.

Οι εμπρηστικές αναρτήσεις του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, οδήγησαν μεγάλους διαφημιστές, όπως η Disney, η Apple και πολλοί άλλοι, να αναστείλουν τις καμπάνιες τους εκεί και οδήγησαν ορισμένους διάσημους χρήστες να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα, όπως η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo.
Ο Musk, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, έχει αρνηθεί ότι είναι αντισημίτης και δήλωσε ότι στο X: «Οι σαφείς εκκλήσεις για ακραία βία είναι ενάντια στους όρους χρήσης των υπηρεσιών μας και θα οδηγήσουν σε αναστολή».

Εξάλλου, ταξίδεψε στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, όπου συναντήθηκε και μίλησε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Όταν ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ήθελε να «αποριζοσπαστικοποιήσει» και να «ανοικοδομήσει» τη Γάζα, ο Musk προσφέρθηκε να βοηθήσει. Ο Musk είπε στο συνέδριο ότι η επίσκεψή του στο Ισραήλ είχε προγραμματιστεί πριν από τα tweets του και δεν ήταν μέρος μιας «περιοδείας απολογίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ