Bloomberg: Η Fed θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μέχρι τον Δεκέμβριο

Bloomberg: Η Fed θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μέχρι τον Δεκέμβριο

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg αναμένουν ότι η Fed θα πατήσει «φρένο» στις επιτοκιακές αυξήσεις την επόμενη εβδομάδα

Η Fed θα πατήσει «φρένο» στις επιτοκιακές αυξήσεις την επόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες και θα περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο, παρότι η αμερικανική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική και ο πληθωρισμός επιμένει σύμφωμε με τους οικονομολοόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως η FOMC, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed, αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στη συνεδρίασή της στις 13-14 Ιουνίου στο εύρος 5%-5,25%, ενώ το δίλημμα αυξάνεται για τη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Ο επικεφαλής Jerome Powell έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας παύσης στην εκστρατεία σύσφιγξης, καθώς ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της αναμονής για την αξιολόγηση των καθυστερημένων επιπτώσεων των προηγούμενων αυξήσεων και του αντίκτυπου των πρόσφατων τραπεζικών χρεοκοπιών στη διάθεση πίστωσης.

Στο αντίποδα, οι αγορές στοιχηματίζουν τώρα υπέρ μιας νέας αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, με μια αντίστοιχη μείωση πιθανότατα τον Δεκέμβριο.

«Αναμένουμε ότι ο Μάιος θα καταλήξει να αντιπροσωπεύει το τέλος των επιτοκιακών αυξήσεων αυτού του κύκλου, καθώς η χαλάρωση της πληθωριστικής πίεσης, η επιβράδυνση των συνθηκών εργασίας και η μείωση του δανεισμού οδηγούν τη FOMC να μην αποφασίσει τη συνέχιση της περιοστικής πολιτικής», ανέφεραν οι οικονομολόγοι Aichi Amemiya, Jeremy Schwartz and Jacob Meyer της Nomura Securities.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ