Τι έχουμε να πληρώσουμε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα

Τι έχουμε να πληρώσουμε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Τα ραβασάκια της εφορίας άρχισαν να φτάνουν και ξεκινά ο Χριστουγεννιάτικος «Γολγοθάς» πληρωμών για τα νοικοκυριά.

 

Μαζί με τα δώρα από συγγενείς και φίλους έρχονται και τα δώρα από την… εφορία. Ο Δεκέμβριος θα αποδειχθεί «πρωταθλητής» φορολογικών βαρών. ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορία έρχονται να επιβαρύνουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Έτσι τις επόμενες ημέρες μέχρι το τέλος του χρόνου έχουμε να πληρώσουμε τα εξής:

ΕΝΦΙΑ: Μέχρι Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να εξοφλήσουν την τέταρτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ για το 2018 τον καταβάλουν σε πέντε δόσεις (28 Σεπτεμβρίου, 31 Οκτωβρίου, 30 Νοεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου και 31 Ιανουαρίου).

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας που όπως φαίνεται δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά.

Υπολογισμός τελών κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων μέσω του fpress.gr

Κατάθεση πινακίδων: Η κατάθεση των πινακίδων προκειμένου το όχημα να τεθεί σε καθεστώς ακινησίας, γίνεται στη Δ.Ο.Υ ενώ για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος για όλα τα προηγούμενα έτη. Και φέτος, δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι σχετικές αιτήσεις ακινητοποίησης.

Τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Και αυτόν μήνα δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένα μεγάλο μέρος των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων θα καταλήξει στον κουβά των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όσο αυξάνονται τα φέσια των φορολογούμενων στην Εφορία τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πατάει το γκάζι των κατασχέσεων για να εισπράξει τους φόρους που έχουν βεβαιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ