Τα ιταλικά Toys Center έρχονται στην Ελλάδα. Πονοκέφαλος για τα Jumbo

Νέος παίχτης μπαίνει στην αγορά παιχνιδιού στην Ελλάδα διεκδικώντας μερίδιο από μία αγορά που δεν μεγαλώνει

Τα ιταλικά Toys Center έρχονται στην Ελλάδα. Πονοκέφαλος για τα Jumbo

Για πρώτη φορά ένας σημαντικός παίκτης από το εξωτερικό εισέρχεται στην ελληνική αγορά παιχνιδιού και όπως φαίνεται η τράπουλα θα ξαναμοιραστεί όπως έγινε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για την ιταλική Toys Center η οποία ανήκει στον όμιλο Prenatal και θα ανοίξει το πρώτης της κατάστημα 800 τ.μ. στο Smart Park. 

Τα Toys Center ξεκίνησαν την πορεία τους στην δεκαετία του ‘90 και σήμερα διαθέτουν 126 καταστήματα (συνολικής επιφάνειας 156.750 τ.μ.) σε όλη την Ιταλία και απασχολούν πάνω από 1700 εργαζόμενους. Οι πωλήσεις της αλυσίδας για το 2018 διαμορφώθηκαν σε 395 εκατ. ευρώ.

Διαθέτει ηγετική θέση στην ιταλική αγορά με μερίδιο της τάξης του 27,9% ενώ σε ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων της λειτουργεί ως shop in shop η φίρμα βρεφικών ειδών Bimbo Store. Το τελευταίο είναι άγνωστο εάν θα το φέρει στην Ελλάδα όπως άγνωστο είναι εάν θα επεκταθεί και με ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως διαθέτει στην Ιταλία.

Η αγορά παιχνιδιού στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ και παραμένει σταθερή τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η Jumbo και ακολουθούν Μουστάκας και Public.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ