Ποιες γαλλικές επιχειρήσεις επενδύουν στην Ελλάδα

Ποιες γαλλικές επιχειρήσεις επενδύουν στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 120 θυγατρικές εταιρείες γαλλικών ομίλων και επιχειρήσεων, μικτές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες με αντίστοιχες ελληνικές. Υπολογίζεται ότι οι εν λόγω εταιρείες έχουν προβεί σε απευθείας προσλήψεις περίπου 30.000 υπαλλήλων.

Την τελευταία δεκαετία οι γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα κατευθύνονται κυρίως στην ενέργεια . Όμως η δραστηριοποίηση των γαλλικών εταιρειών επεκτείνεται και σε άλλους τομείς (τρόφιμα και ποτά, παροχή υπηρεσιών, ασφαλιστικές εταιρείες, δίκτυα διανομής, τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές μονάδες κ.α.).

Στην Ελλάδα, γαλλικοί όμιλοι έχουν επιδείξει ενδιαφέρον στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας. Συγκεκριμένα, η Terminal Link SAS σε κοινοπραξία με τις Deutsche Invest Equity Partners GmbH και Belterra Investments Ltd. απέκτησε το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού με την καταβολή τιμήματος ύψους 232 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η γαλλική EDF για την αποκρατικοποίηση στον ενεργειακό κλάδο, καθώς και η Total για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων.

Επίσης έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η SNCF Participations SAS και για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια η γαλλική VINCI Airports SAS μαζί με την AKTOR Concessions SA.

Η εταιρεία SOCIETE BIC S.A. έχει ως έδρα της την Ελλάδα για το παγκόσμιο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των ξυριστικών προϊόντων, στο οποίο έχουν αναπτυχθεί 40 νέες πατέντες τα τελευταία 8 χρόνια με στόχο να τροφοδοτηθεί η παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ