«Η Ελλάδα καινοτομεί!» Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό και το κείμενο της προκήρυξης

«Η Ελλάδα καινοτομεί!» Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό και το κείμενο της προκήρυξης
Την έναρξη του τρίτου πανελλήνιου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» ανακοίνωσαν ο ΣΕΒ και η Eurobank

Με στόχο την ενθάρρυνση της έρευνας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, ο Διαγωνισμός επιβραβεύει καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα, ανοίγοντας δρόμους για την εμπορική τους αξιοποίηση και στηρίζοντας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, μια άλλη Ελλάδα που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί.

Με εφαλτήριο την εξαιρετική επιτυχία των δύο πρώτων διοργανώσεων, ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας συνεχίζει να αναδεικνύει τη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματική δραστηριότητα ως άξονα ενός εθνικού σχεδίου για έξοδο από την κρίση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον 1ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας υποβλήθηκαν 297 υποψήφιες προτάσεις, εκ των οποίων οι 91 στο πεδίο της έρευνας (30%) και οι 206 στο πεδίο της καινοτομίας (70%). Αντίστοιχα, στον 2ο Διαγωνισμό υποβλήθηκαν 242 υποψήφιες προτάσεις (60 στο πεδίο της έρευνας και 182 στο πεδίο της καινοτομίας).

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα των ευκαιριών για την επιχειρηματικότητα, οι δημιουργικοί της άνθρωποι μπορούν να έχουν λαμπρό μέλλον και οι νέοι της ευκαιρίες».«Ο Διαγωνισμός έχει σκοπό να αναδείξει και να κινητοποιήσει εκείνες τις δυνάμεις που κρύβει μέσα της η ελληνική κοινωνία και οι οποίες με την κατάλληλη ενθάρρυνση και υποστήριξη μπορούν να κάνουν ορατή και βιώσιμη την Ελλάδα που αναπτύσσεται, παράγει και ευημερεί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου επισήμανε: «Η στήριξη της έρευνας και των νέων ερευνητών, η στήριξη της δυναμικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η απόφαση να βοηθήσουμε για να χτιστούν γέφυρες ανάμεσα στα εργαστήρια όπου γεννιέται η γνώση και στις επιχειρήσεις όπου αυτή η γνώση γίνεται χρήσιμη για το κοινωνικό σύνολο δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς και το ΣΕΒ. Για τη Eurobank, η στήριξη της καινοτομίας δεν αποτελεί καινοτομία. Είναι πια παράδοση».

Οι όροι συμμετοχής και το κείμενο της προκήρυξης έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Διαγωνισμού, www.kainotomeis.gr. Σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού το site του «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» θα ενημερώνει για την εξέλιξη, τα χρονοδιαγράμματα και γενικά θα παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από τον ως άνω ιστότοπο.

Ο Διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» έχει και παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα με αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook και στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ